Berry-en-Rianne.reismee.nl

Cairns

OP WEG NAAR CAIRNS

(10 okt) We hebben de huurauto in Airlie Beach opgehaald en 500 km noordwaarts gereden. Redelijk saaie weg over de A1. De overnachting brengen we door in een motel in Cardwell.

(11 okt) Vandaag rijden we weer verder, via een scenic route (ofwel mooie landwegen) gaan we richting Millaa Millaa watervallen. Onderweg komen we bij toeval langs de Mamu tropical skywak, toch maar even kijken. Ook dit is weer de moeite waard, een wandeling door het regenwoud over een aantal mooie bruggen en torens met mooie vergezichten. Daarna gaan we richting de watervallen. Hier is een hele route waaraan je diverse watervallen tegenkomt. Tussendoor genieten we van een lunch bij Mungali Creek, een klein familiebedrijfje gespecialiseerd in het maken van kazen waar ze diverse prijzen mee hebben gewonnen. Daarna rijden we nog even door naar Yungaburra waar we in een klein, net geopend theehuisje wat hebben gedronken. Vervolgens rijden we via een toeristische route verder richting Cairns, spannende haarspeldbochten en ook hier weer mooie uitzichten. Onderweg boeken we in Cairns nog snel een mooi verblijf voor de komende nachten (beetje luxe maar erg fijn). 's Avonds zijn we behoorlijk gaar na 2 dagen veelal in de auto.

(12 okt) Vandaag hebben we plannen gemaakt voor de komende dagen en de nodige boekingen gemaakt. Daarna rijden we met de auto richting scenic skyrail. Met een gondel (met glazen bodem) zijn we met tussenstops in Smithfield, Red Peak station, Barron Falls station in Kurunda gekomen. Hier hebben we een boottocht gemaakt over de Barron River en zijn we naar de Koala Garden geweest. Eindelijk live een koala gezien. Kuranda is een mooi toeristisch dorpje.

(13 okt) Met een klein vliegtuigje maken we een privé rondvlucht over het Barrière Rif. In één woord: GEWELDIG!!! Dit hadden we echt voor geen goud willen missen. In een uur tijd vliegen we over diverse riffen, waaronder ook Batt Reef (waar Steve Irwin is gestorven). Zelfs op 500 meter hoogte zien we de schildpadden, haaien (haaitjes) en roggen. We zijn er gewoon stil van. Op aanraden van de piloot rijden we na afloop een stukje noordwaarts langs de kust. In Holloways komen we langs een leuk koffietentje, Straight on the Beach. Hier hebben we lekker zitten nagenieten onder het genot van een kop koffie en huisgemaakte koekjes. Bij terugkomst in het hotel maar eens De was gedaan..... Moet er toch een keer van komen. Tussendoor een frisse duik genomen in het zwembad, even afkoelen. Na een aantal regenachtige dagen is het vandaag zonnig weer, tegen de 30 graden.

(14 okt) En opnieuw weer een mooie belevenis meegemaakt vandaag. Met een boot gaan we naar Fitzroy Island, een eiland in het Barrière Rif. Met de snorkelspullen bij de hand gaan we richting Nudey Beach (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, mag je hier niet naakt zwemmen). Een wit strand (stenen, geen zand), grote rotsblokken en een prachtig blauwe zee. Even wennen om weer met een snorkel om te gaan maar na een paar grote slokken zeewater gaat het al snel beter. Het lijkt erop dat het wel mee valt met het onderwaterleven. Totdat we de bocht omgaan. Voel me net Jacques Cousteau, wat een koraal! Ook een paar mooie vissen gezien maar vooral het koraal was gewoon onwerkelijk. Onder het genot van een lekkere cocktail en biertje ook hiervan na genoten. Wat beleven we toch veel op onze reis en we zijn nog niet eens 2 weken onderweg.....

Reacties

Reacties

Janneke

Wat heerlijk om te lezen, alsof ik er zelf een beetje bij ben. Jullie genieten! Groot gelijk. Ga zo door. Lieve groetjes, Janneke

Svtiel@live.nl

Klinkt allemaal erg goed!
Veel plezier nog verder

Cindy

Ziet er geweldig uit! Leuk om te lezen en zien zo.

marjon

Het is geweldig om te lezen wat jullie doen.
geniet maar lekker groetjes vanuit het koude natte boxmeer

Hans

Leuk om al die prachtige ervaringen te lezen. Het enthousiasme straalt er van af. Blijf genieten van deze prachtige vakantie. Dit pakken ze niet meer af. Ga zo door ;-)

Claudia

Lekker opstarten op 't werk met jullie fijne reisverhalen, heerlijk! Mooie herinneringen maken..........

Groeten,
Claudia

b.vdheuvel@ziggo.nl

Fijn dat wij met jullie mee mogen reizen, wat een mooi land!
Geniet van jullie vakantie! !

Masja

Wat een geweldige foto's! Heel leuk om te lezen, ik krijg zelf echt zin om te gaan.....groetjes en genieten!!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!